Ez történt a vasárnapi floorball-dömpingen

Sport

Vasárnap igazi floorball napnak volt házigazdája a DEAC: előbb a Salming kispályás Kupán az utánpótlásé volt a főszerep, majd az egyetemista csapat a szegediek fogadta az OB II-es bajnokság 14. fordulójában.

Ami az utánpótlás tornát illeti: 17 csapat, közel 100 gyerek versengett öt korosztályban: három aranyérem került a bács-kiskun megyei Mélykútra, egy-egy legfényesebb medálnak pedig ebesi és debreceni Vörösmarty iskola diákjai lettek a jogos tulajdonosai.

A tornát követő jó hangulat a bajnoki mérkőzésre is átragadt: fél perc sem telt el, amikor Varga Gergő ültette hintára az egész szegedi védelmet, majd megszrezte a vezetést. A folytatásban is futószalagon jöttek a DEAC helyzetek, de Bak Péter eszén ismételten Varga Gergő tudott túljárni (2:0).

A második húsz perc még inkább meddő hazai fölénnyel folytatódott: a számos kihagyott helyzetet a szegediek Ujvári Péter révén bosszulták meg. (2:1). Úgy tűnt, hogy ez marad az eredmény a szünetig, ám az utolsó percben Kovács Gergely révén visszaállt a kétgólos debreceni előny.

Az utolsó húsz percre ritmust váltottak a hazaiak: Okos Csanád is bevette Bak Péter kapuját, majd ismét Varga Gergő örvendeztette meg a szép számú publikumot. Kovács Gergely góljával már 6:1-re módosult az eredmény, eldőlni látszott a mérkőzés. A kissé könnyelművé váló hazaiak hibáit a vendégek könyörtelenül kihasználták: Marosi Péter és Ujbári Péter is beköszönt. Erre ismét két hazai gól érkezett válaszul: Végh Ádám és Lánczi andrás vette be a dél-alföldiek kapuját. A végerdményt végül Keszthelyi Balázs állította be.

A hazaiak kapusa, dr. Héjja Gábor így értékelte a vasárnapi találkozót. „Örülök, hogy sikerült begyűjtenünk a két pontot a szép számú közönség előtt, azonban a szegedi gárda nagyon megnehezítette a dolgunkat az alacsonyabb létszám ellenére is. Mezőnyben jól tördelték a játékot és emiatt is igen nehezen találtuk a ritmust, emellett pedig Peti kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kapuban. Sajnos pár alkalommal voltak könnyelmű hibáink a védekezésben is, de szerencsére még időben reagáltunk, és a harmadik harmad elején mutatott jó támadójátékkal magunk javára el tudtuk dönteni a meccset. Azonban edzéseken ezeket a hibákat mindenképpen javítanunk kell, nagyon fontos mérkőzések következnek a közvetlen riválisainkkal szemben, ahol maximális koncentrációra lesz szükség. Bízom a csapatban, és mindent megteszünk azért, hogy Kazincbarcikán is győztesen tudjuk majd elhagyni a pályát!”

Nem ez volt a DEAC legjobb idei produkciója, de a fontos két pont ismét a debreceniek tarsolyába került. Igazán fontos mérkőzések következnek, amely az aranyéremről fognak dönteni: 18-án Kazincbarcikán, 24-én pedig Komáromban lépnek pályára Varga Gergőék.

Férfi OB II, 14. forduló:
Debreceni EAC – SZTE EHÖK SE  8:4 (2:0, 1:1, 5:3)
Debreceni Egyetem Kecskeméti János Sportcsarnoka, 130 néző
Vezette: Sashalmi Sándor, Szobonya Kornél

DEAC pontszerzői: Varga Gergő (3+2), Kovács Gergely (2+2), Végh Ádám (1+1), Okos Csanád (1+0), Lánczi András (1+0), Szalóki Nándor (0+1), Balogh Richárd (0+1), Fábián Dániel (0+1)