Sorsdöntő mérkőzés vár a Lokira

Sport

Szombaton eldől, hogy a következő szezonban is NBI-es lesz-e a DVSC csapata. A kiesés elkerülhető, ha a csapat legyőzi a Diósgyőrt Mezőkövesden, vagy kicsikar egy döntetlent. Ha más eredmény születik, matekozni kell.

Ha a jelenleg 11., kieső helyen álló MTK győz a Paks otthonában, akkor a fővárosi együttes biztosan bennmarad, így pedig a DVTK-Loki összecsapás vesztese búcsúzna az NB I-ből.

Bent marad-e a Loki az NB-ben?

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...

A dvsc.hu beharangozója kitér arra, hogy Diósgyőrnek két hiányzója lesz eltiltás miatt, egyikük a csapatkapitány, Lipták Zoltán, aki még a Vasas elleni meccsen kapott piros lapot, ami után az MLSZ öt mérkőzésre tiltotta el. Rajta kívül még az a Patrick Mevongou fog hiányozni, aki az MTK ellen megkapta szezonbeli ötödik sárga lapját. Tavasszal egyébként a DVTK is edzőt cserélt, hiszen Horváth Ferenc helyett előbb Vitelki Zoltán ugrott be két meccs erejéig, őt pedig Bódog Tamás váltotta a 24. fordulóban. Irányítása alatt csupán egy vereséget szenvedett a gárda kilenc meccsen, az új vezetőedző tehát alaposan felrázta mentálisan az együttest.

A Loki háza táján fontos események történtek a hét elején, hiszen Leonel Pontes távozott a csapat éléről, az utolsó mérkőzésen pedig a korábbi sikeredző, Herczeg András irányítja majd a csapatot. A szakvezető idén mér két mérkőzés erejéig beugrott Leonel Pontes érkezése előtt, akkor hat pontot szerzett irányításával a DVSC: a Gyirmótot 4-0-ra, a Mezőkövesdet 1-0-ra győztük le. A segítői egyébként Györky Gábor és Bücs Zsolt, akik szintén dolgoztak már a DVSC stábjában, így számukra sem lesz ismeretlen a közeg. Eltiltás miatt nem lesz hiányzója a csapatnak, sérülés miatt pedig csupán Bereczki Dánielre nem számíthat a szakmai stáb.

A DVTK – DVSC bajnoki mérkőzést szombaton 19 órától rendezik a Mezőkövesdi Városi Stadionban. A mérkőzést nem közvetíti a televízió, internetes streamen viszont követhető lesz majd az m4sport.hu oldalon. A találkozóra az összes jegy elkelt, így telt ház és garantáltan jó hangulat lesz majd.