DEAC-győzelmek a hétvégén

Sport

A DEAC férfi labdarúgó csapata Derecskén, a DEAC II pedig hazai pályán nyert a hétvégén. Szombaton már a női futsalosok bajnoksága is megkezdődik.

Megszerezte negyedik győzelmét a megyei első osztályú labdarúgó bajnokságban a DEAC alakulata, miután az ötödik játéknapon a nyáron új alapokra helyezett Derecskei LSE gárdájához látogatott. Az első gólt a 25. percben Csörgő Krisztián szerezte, miután Balás Viktor alapvonalról visszapasszolt labdáját a hálóba kotorta. Az újabb találatra egészen a 83. percig kellett várni, akkor a csereként beállt Szűcs Péter kapott remek indítást és bombázott a kapuba. Néhány perccel később második gólját is megszerezte Szűcs Péter: egy védők közé bepasszolt labdára csapott le, majd vágta a hálóba.

A szombati sikernek, valamint a Nagyhegyes botlásának köszönhetően a DEAC feljött a tabella második helyére.

Derecskei LSE – DEAC  0-3 (0-1)

 

A DASE még alakulóban

Sérülések és eltiltás miatt szokatlan felállásban küldte pályára játékosait Pöszmet Tibor szakvezető a megye I-es bajnokság harmadik játéknapján a Kabai Meteorit SE ellen. A mérkőzést a vendégek kezdték jobban, az első félidőben Kovács Martin, Jeges Zoltán és Plókai Gergő is eredményes volt. A fordulás után Kovács Martin szerzett újabb gólt a kabaiaknak, majd a 76. percben szépített a DASE – Takács szögletét Pálmai Csaba juttatta a hálóba a hosszú oldalon, felélesztve ezzel a hazai reményeket. Nem sokkal később egy buktatásért tizenegyeshez jutott a Debreceni Egyetem csapata, ám az sajnos kimaradt, így maradt a háromgólos kabai siker.

DASE – Kabai Meteorit SE  1-4 (0-3)

 

A DEAC II. kiütötte a listavezetőt

Harmadik meccsén megszerezte első győzelmét a megyei másodosztály déli csoportjában a DEAC II., Katona László tanítványai a Biharkeresztesi VSE-t látták vendégül a hétvégén. A debreceni egyetemisták a találkozó első percétől irányították a játékot. Köstner Tamás és Bíró Roland duplázott, majd a végig nagy kedvvel futballozó Tar Gergő is feliratkozott a gólszerzők közé, egy jobb oldali visszagurítást pofozott közelről a hálóba. A DEAC II. igazi örömjátékkal 5-0-ra nyert.

DEAC II. – Biharkeresztesi VSE  5-0 (1-0)

Ezen a hétvégén már a DEAC női NB1-es futsal csapata is megkezdi a 2016/17-es bajnokságot. Első meccsüket szeptember 17-én, szombaton 14 órától az Airnergy FC ellen játsszák a Sporttudományi Oktatóközpontban.

unideb.hu