Hihetetlen összegekért keltek el a Loki játékosai

Sport

Magyar kluboktól szokatlan módon a labdarúgó-NB I-ben szereplő Debrecen elnöke elárulta, mennyi pénzt kaptak, fizettek a játékosokért ezen a nyáron. – írja a Blikk.

Szima Gábor, a DVSC Futballszervező Zrt. elnöke a Debrecen Televízió Köz-ügy című műsorának felvételén beszélt a klub nyári igazolásairól a dehir.hu beszámolója szerint, s azt mondta, a DVSC nyílt kártyákkal játszik, a játékosok adás-vételét tekintve minden alkalommal nyilvánosságra hozza a klub a futballisták eladási árát – persze csak ha a másik csapat is hozzájárul ehhez az adathoz. A klubelnök elárulta, hogy Korhut Mihály játékjogát 500 ezer euróért, 155 millió forintért értékesítették, Varga Józsefet 93 millióért, Bódi Ádámot 172 millióért adta al a Loki, Tisza Tiborért pedig 12 millió forintot kapott a debreceni klub. Kulcsárt Könyvesért cserélték el.

Az érkezők közül Völgyi Dánielért 50 ezer eurót (15,4 millió Ft-ot) fizetett a DVSC, Ioan Filip esetében pedig átvállalták korábbi klubja felé fennálló tartozását. Tőzsér Dániel és Ivan Bobko szabadon igazolható játékosok voltak.