Kezdődnek az egyetemi bajnokságok

Sport

A DEAC valamennyi felnőtt nagypályás labdarúgó csapata játszott augusztus utolsó hétvégéjén. A férfi kosarasok – az új stábbal – még készülnek.

Sáfár László megyei első osztályú alakulata, a DEAC már a 2016/2017-es bajnokság második összecsapását vívta szombaton és a múlt heti, Polgár elleni hazai diadalt követően újra nyert. Ezúttal idegenben, a hajdúdorogi Szövetkezetek SE fölött arattak meggyőző, 4-0 győzelmet.

A debreceni egyetemisták kiválóan kezdték a mérkőzést, már rögtön az első percben megszerezték a vezetést Posta Norman révén, majd a 19. percben Ménes Máté értékesítette Kincses beadását. A szünetig már nem esett több találat, így megnyugtató, kétgólos előnnyel vonulhatott szünetre a DEAC. A folytatásban sem változott sokat a játék képe, a debreceniek uralták a mérkőzést. A 63. percben egy védők mögé betett labdával Révai Zoltán lépett ki, majd a hálóba emelt. A kegyelemdöfést végül Katona Tamás vitte be a dorogiaknak, egy felívelt labdát fejelt a kapus fölött a hálóba.

Szövetkezetek SE – DEAC 0-4 (0-2)

A DASE a rendkívül szervezett futballt játszó Berettyóújfalui SE otthonában kezdte meg a szereplést a megye I-es bajnokságban. Nehéz volt a kezdet, hiszen a hazaiak az első 45 percben jelentős mezőnyfölényben futballoztak. A 0-0-s félidő után rendezte a sorokat Pöszmet Tibor vezetőedző, melynek eredményeképp a 62. percben egy baloldali akció végén Takács Tamás betalált a berettyóújfaluiak hálójába. A vezető gólt követően alig telt el három perc, Kovács szöktetését Takács Tamás ismét gólra váltotta, így 65 perc játék után már két góllal vezetett az egyetemi együttes. A házigazdák azonban nem adták fel, a 68. percben Nagy Róbert óriás bedobása után Ékes Gábor lőtt gólt a debreceniek születésnapos kapusának, Faragó Ádámnak. egy felívelést, majd visszafejelt labdát követően a rutinos Szabó Gábor egalizálta az eredményt, így a hétközi kupameccs után ezúttal is döntetlennel zárták a felek az egymás elleni találkozót.

Berettyóújfalui SE – DASE 2:2 (0:0)

Lejátszotta első bajnoki összecsapását a 2016/17-es kiírásban a megye II déli csoportjában szereplő DEAC II. is, a Pocsaji KSE ellen. Katona László együttesében kezdő kapusként kapott szerepet Dudás Dávid Csaba, aki tavaly még többnyire tartalékként segítette a csapatot, valamint bemutatkozott a két új játékos, Fodor Tamás és Róka Zoltán is, akik a megye I-es DEAC-tól érkeztek.

A pocsajiak éltek a hazai pályája előnyével, az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert Kiss Zoltán duplájának köszönhetően. A szünetben két poszton is változtatott a debreceni szakvezető, Katona László: beállt Magi László és ifj. Rácsai Lajos. Utóbbi öt perccel pályára lépése után már kozmetikázni is tudott az eredményen. Az egyenlítés viszont nem sikerült, sőt a 82. percben a hazaiak szélsője, Lakatos Roland tovább növelte az előnyt, kialakítva ezzel a végeredményt. A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy a belső védő Demján Balázst a 87. percben kiállította a játékvezető, így a debreceni egyetemisták emberhátrányban fejezték be a mérkőzést.

Pocsaji KSE – DEAC II. 3-1 (2-0)

Új szakmai stáb a férfi kosárlabda csapatnál

Komoly tervekkel vág neki a következő szezonnak a DEAC Kamilla Gyógyfürdő NB1/B-s férfi kosárlabda csapata. A gárda irányítását Ferenczi Tamás veszi át Nagy Ágostontól, segítője pedig Horváth Imre lesz másodedzőként. Mindkét szakemberrel egy szezonra szóló megállapodást kötöttek, amely feljutás esetén automatikusan meghosszabbodik.

Több új játékost is szerződtetett a klub vezetősége: Molnár Andrást, Farkas Attilát, Lajsz Gergelyt és Varga Ádámot. Idegenlégiós is érkezik Debrecenbe, mégpedig Brane Savic, aki 2005-től 2009-ig a Nyíregyháza csapatában játszott, majd egyéves debreceni kitérő után visszatért a szabolcsiakhoz. Ezt követően Franciaországban pattogtatott, majd egy Jászberényben töltött szezon után visszatért korábbi sikerei helyszínére, az elmúlt két esztendőben újra Nyíregyházán szerepelt. A szabolcsi megyeszékhely alakulatától igazol a DEAC-hoz Kósa Tamás is, aki fiatal kora ellenére már négy szezont töltött az első osztályban. A 21 éves játékos tagja volt a tavaly nyáron A-divízióba feljutott U20-as válogatottnak, emellett rendszeres játéklehetőséget kapott az első osztályban.

A DEAC Kamilla Gyógyfürdő már augusztus 1-jén megkezdte a felkészülést az új szezonra, hiszen a szövetség egy héttel előrehozta a szeptemberi bajnoki rajtot.

unideb.hu