Megúszta a börtönt a férfi, aki halálra gázolta Komcsit

Sport

Komáromi Gábort, a minden lokista által csak Komcsiként ismert debreceni vezérszurkolót tavaly nyáron gázolta el egy autó Mikepércsen, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy végül néhány nappal később a kórházban elhunyt.

Az őt elgázoló autós ma állt  bíróság elé áll, az első tárgyalást a Debreceni Járásbíróságon tartották. A tárgyaláson kiderült, hogy Komáromi Gábor munkatársaival egy reklámtábla elhelyezésén dolgozott az út mentén, amikor lelépve az úttestre elgázolták – írja a Dehír.

A vádiratból kiderül,

a baleset során a gyalogos az úttest jobb oldalán található útpadkára esett. Olyan súlyos, traumás eredetű agyzúzódást, koponyatörést és koponyavérzést szenvedett el, hogy kórházba szállítását követően június 27-én elhalálozott. Az autót vezető 56 éves férfi a megengedettnél gyorsabban, 50 helyett körülbelül 55-60-nal hajtott a baleset pillanatában.

A vádlott nem volt ittas és műszakilag a kocsi is rendben volt. A büntetlen előéletű férfi nem tartja magát felelősnek, mert Komcsi mert féktávolságon belül lépett elé. Mindemellett nagyon sajnálja, ami történt, és az áldozat családjától a saját maga írta verssel kért bocsánatot:

„Őszintén sajnálom, bár nem ismertelek
Nem így szerettem volna találkozni veled
Vádolom a sorsot, mely ily szerepet szánt neked
Hogy ily értelmetlen halált miért kellett elszenvedned
De te így Debrecen és a magyar sport állócsillagává lettél
A debreceni szurkolókért és a szurkolás szabadságáért a legtöbbet te tettél
El kellett menned az új mennyei hazádba
Életutad, munkásságod a jó Isten megáldja
Hát Isten veled, legyen a föld könnyű neked”

komaromi_gabor-580x431

A férfi egy év fogházbüntetést kapott, 1 év 2 hónapra felfüggesztve és két évre eltiltották az autóvezetéstől. Az ítéletet mindkét fél elfogadta, így az jogerőre emelkedett.