Tíz ország salakmotorosai a debreceni Európai-bajnoki elődöntőn

Sport

Tíz ország 16 salakmotorosa küzd meg szombaton Debrecenben az egyéni Európa-bajnoki elődöntőben.

Idősebb Tabaka József, a Debrecen Speedway Sport Egyesület elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, idén már hatodik alkalommal ad otthont rangos kontinentális viadalnak a Gázvezeték utcai stadion. Ezúttal lengyel, svéd, cseh, román, finn, német, lett, orosz, szlovén és magyar vaspapucsosok küzdenek a továbbjutásért.

Magyarországot főversenyzőként Tabaka József és Magosi Norbert képviseli. A debreceni Tabaka közölte: hazai közönség előtt szeretne bekerülni az első négy helyezett közé, amire esélyesnek is érzi magát. Hozzátette, a viadal nehéznek ígérkezik, mert világklasszisok is indulnak, köztük a világbajnok lengyel Patryk Dudek. A tartalékként bevetésre váró Tihanyi Sándor szerint Tabakának minden esélye megvan a továbbjutásra, ugyanis jó formában, jó motorokkal indul. A stadionban megvalósított fejlesztésekről idősebb Tabaka József kifejtette: elkészült a zajvédő fal, s egy ötéves beruházás során a nézőtér fölé tetőt helyeznek el, továbbá a kiszolgáló helyiségeket is felújítják.

A szombaton 14 órakor kezdődő versenyre a belépő 3000 forint, a 14 éven aluliaknak ingyenes. Pénteken 14 órától az edzés megtekintése díjtalan.