Majdnem minden egyetemi csapat hazai pályán

Sport

Itthon játszik az elődöntőbe jutásért az egyetem férfi kosárlabda csapata. A futsalosok, a kézilabdázók és a labdarúgók is pályára lépnek a hétvégén.

A Hepp-kupa győztes Vasas Akadémiát fogadja a DEAC Kamilla Gyógyfürdő férfi kosárlabda csapata ezen a hétvégén, az NB I/B-s rájátszás első körének visszavágóján. A múlt heti első mérkőzésen meglepően sima, 14 pontos győzelmet arattak a debreceniek, így az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban vasárnap 18 órakor kezdődő találkozón az elődöntőbe jutást is kivívhatják a két győzelemig tartó párharcban.

– Nagyon nehéz meccs lesz, az biztos. Remélem, hogy a múlt heti védekezésünket meg tudjuk ismételni és ismét hatvan pont körül tudjuk tartani őket, ami azért nem lesz egyszerű, mégis csak ők dobták nyugaton a legtöbb pontot az alapszakaszban. Ha ugyanolyan fegyelmezetten, csapatként tudunk együttműködni, mint egy hete, akkor most vasárnap is nyerhetünk – nyilatkozta a csapatkapitány, Nagy Botond.

Nagy Ágoston vezetőedző továbbra sem számíthat a maródi Takács Dánielre és Széll Gáborra, de csípősérülés miatt nagy valószínűséggel Pék Dávid sem játszhat.

A Hajdú-Bihar megyei első osztályú férfi labdarúgó bajnokság 23. fordulójában a középmezőny elejébe igyekvő DEAC a kiesés rémétől fenyegetett Hosszúpályi SE-t fogadja. A találkozó szombaton 16 órakor kezdődik a DEAC műfüves pályáján. A Debreceni Egyetem csapata jelenleg a tizedik 27 ponttal. Ezzel szemben a Hosszúpályi mindössze 14 pontot tudott gyűjteni az idény során, nem csoda tehát, hogy a 15-ik, kieső helyen állnak.

A DEAC remélhetőleg tudja tartani múlt heti formáját, akkor nagyon nagy csatában sikerült győzniük az élmezőnyhöz tartozó Hajdúsámson ellen. Ráadásul van miért revansot venni, ugyanis az őszi találkozón a Hosszúpályi 4-3-ra nyert.

A labdarúgó megye II. északi csoportjának 22. játéknapján a kieső helyen szerénykedő Nyírábrányi KSE érkezik a listavezető DASE-hoz. A debreceniek eddig hat meccsükből ötöt megnyertek a tavaszi szezonban, ráadásul a legutóbbi kettőn 13 gólt szereztek, ami mindenképp elismerésre méltó. Az ábrányiak közben még nem szereztek pontot a téli szünet óta. Hogy sikerül-e érvényesíteniük Rácz Norbertéknek a papírformát, tovább tudják-e növelni előnyüket az élen, az a DEAC műfüves pályáján vasárnap 16 órakor kezdődő találkozón derül ki.

A labdarúgó megye II. déli csoportjának 22. fordulójában a DEAC II. idegenben lép pályára. Fejér Gézáék ellenfele a bajnokság tizenegyedik helyén álló Földes KSE, mely idén négy vereség mellett egy hazai pályán elért Pocsaj elleni döntetlent tud felmutatni. A debreceniek mérlege két győzelem, ugyanennyi vereség és egy döntetlen. Az mindenképpen biztató, hogy ősszel rendkívül simán, 8-0-ra nyert az egyetemi csapat. A meccs szombaton 16 órakor kezdődik Földesen.

A DEAC Futsal Club férfi csapata hétfő este játssza következő bajnokiját. A Maglódi Torna Club érkezik Debrecenbe, a mérkőzés helyszíne a Sporttudományi Oktatóközpont, a kezdési időpont 18 óra.

A DEAC férfi kézilabdázói hazai pályán küzdenek a pontokért a bajnokság következő fordulójában: szombaton 18 órától fogadják a Berettyóújfalu alakulatát a Böszörményi úti campuson, a Kecskeméti János Sportcsarnokban.