Ünnepi hétvége debreceni győzelmekkel

Sport

A DEAC férfi futsalosai és a DASE megye II-es bajnokságban brillírozó férfi futballistái is győzelmet arattak az ünnepi hétvégén.

A Kastélydombi SE otthonában lépett pályára a DEAC férfi futsal csapata a bajnokság 19. fordulójának mérkőzésén hétfő este. A találkozó meggyőző debreceni sikerrel zárult, Bagi Tamás háromszor, Kántor Tamás kétszer, Devits Ádám egyszer volt eredményes.

Kastélydombi SE – DEAC 3:6

Álmosdról is győztesen tért haza a DASE

Listavezető helyről várhatta második tavaszi mérkőzését a labdarúgó megyei másodosztály északi csoportjában a DASE, ezúttal a sereghajtó Álmosdi Hajdú SE vendégeként lépett pályára. Az előző játéknaphoz képest két helyen változtatott a kezdő tizenegyen Pöszmet Tibor, a munkahelyi elfoglaltságai miatt hiányzó Matkó Zsoltot Dobó László pótolta a kapuban, míg a középpályára Büdi Bence került be.

A távolról sem tökéletes álmosdi sportpályán nem igazán tudott folyamatos játék kialakulni, így a mérkőzés zömében a küzdelem dominált. Azonban az akadozó játék ellenére is sikerült a Debreceni Egyetem csapatának kétszer mattolnia a hazaiak hálóőrét, ezzel megnyerni a találkozót.

Álmosdi HSE – DASE 0:2 (0:2)

A véghajrában dőlt el

Harmadik tavaszi összecsapását vívta szombat délután a DEAC a labdarúgó megye I-ben a bajnoki címért harcoló Hajdúszoboszló SE otthonában. A találkozó kiegyenlített küzdelmet hozott, de a korábbi DEAC – HSE összecsapásokhoz képest most több gól is esett.

A vezetést a hazaiak szerezték meg a 36. percben Kálmán Zoltán révén, ám néhány minutummal később már jött is a válasz a debreceniek részéről: az újonnan szerződtetett középpályás, Katona Tamás talált be. A szünetre tehát 1-1-es állással vonulhattak a felek, majd a fordulás után maradt az első játékrészben megszokott, kiegyenlített küzdelem.

Ahogy teltek a percek, úgy merészkedett egyre előrébb a DEAC, ám ez visszafelé sült el. A 72. percben Kálmán duplázta meg a szoboszlói csapat és egyben önmaga góljainak a számát, majd a lefújást megelőző másodpercekben Csuka Tamás fejezett be egy kontrát, kialakítva ezzel a végeredményt.

Hajdúszoboszló SE – DEAC 3:1 (1:1)

Hiányzott a csapatkapitány

A Hajdú-Bihar megyei másodosztályú labdarúgó bajnokság déli csoportjának harmadik játéknapján a középmezőnyben tanyázó Konyár SE otthonába látogatott a DEAC II. Katona László szakvezető nem számíthatott a csapatkapitányra, Boda Pálra, valamint Párducz Tamás játékára sem.

A házigazdák szereztek vezetést Csuka Zsolt révén a 14. percben, kialakítva ezzel a félidei 1-0-s eredményt. A fordulás után sokáig a mezőnyjáték dominált, majd a 82. és 83. minutumban újabb gólokat tudott szerezni a konyári alakulat Varga Zoltán és Nagy Szabolcs jóvoltából, ezzel pedig végleg eldöntötték a mérkőzést.

Konyári SE – DEAC II. 3-0 (1-0)

Újabb hosszabbítás a kosarasoknál

Az újdonsült listavezető Salgótarjánt fogadta a DEAC Kamilla Gyógyfürdő az NB1/B-s kosárlabda bajnokság 19. fordulójának rangadóján. Nagy iramban kezdődött az összecsapás, mindkét alakulat igyekezett a palánk alatti területre juttatni a labdát, a Patkovic-Tutus csata pedig élményszámba ment. A hajdúságiak Pék Dávid jóvoltából távolról is eredményesek voltak, de egyik fél sem tudott meglépni ellenfelétől. Az első tíz percet Nagy Botond büntetői zárták, így minimális hazai vezetés alakult ki a játékrész végére.

A rövid szünet után a listavezető nógrádi együttes akarata érvényesült, három perc elteltével át is vette a vezetést. A DEAC ezt követően sebességet váltott, agresszív védekezésének köszönhetően faképnél hagyta Czigler László fiait, majd egy kiváló utolsó öt percet produkálva kétszámjegyűre tornázta fel a különbséget. A játékrész Nagy Benedek emberről elengedett „dudaszós” hárompontosával zárult, így megnyugtató előnnyel mehettek a nagyszünetre a cívisvárosiak.

A fordulás után 5-0-s vendég rohanás következett, de ez sem törte meg a DEAC lendületét, fegyelmezett játékának köszönhetően meg tudta tartani csaknem tíz pontos előnyét. A hazaiak belső emberei megtalálták az összhangot, a Vas-Patkovic duó tarthatatlannak bizonyult ekkor. A negyedet ismét egy utolsó másodperces DEAC-kosár zárta, a hajdúságiak játékosa a félpályáról talált be, így sikerült megtartaniuk tizenhárom egységnyi előnyüket.

A vendégek mindent megpróbáltak a felzárkózás érdekében, ám a hazaiak csapatkapitánya, Nagy Botond két triplát is értékesített, így hét perccel a vége előtt már tizenöt pontos hazai előnyt is mutatott az eredményjelző. A Salgótarján innentől viszont szinte minden támadásából kosarat szerzett, a nagyszerű napot kifogó Schéda vezérletével visszajöttek a mérkőzésbe. Egy perccel a vége előtt Tutus egyenlített, amira Kovács Imre középtávolival válaszolt. A következő támadást kivédekezték a hazaiak, ám ezt követően két büntetőt is hibáztak, ráadásul egy személyhibát is elkövettek Schédán. A vendégek játékosa hosszabbításra mentette a találkozót.

A ráadásban teljesen összeesett a DEAC játéka, a nógrádiak pedig kétszámjegyűre növelték a különbséget. A végére tíz pontos tarjáni győzelem született.

DEAC Kamilla Gyógyfürdő – Konecranes-Salgótarjáni KSE 94-104