Simán verte a Loki a Paksot

Sport

A Debrecen hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Paks együttesét szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában.

A sorozatban harmadik sikerüket arató hajdúságiak feljöttek a tabella harmadik helyére, mivel a Haladás kikapott ebben körben.
A vendégeknek ez volt az első tavaszi bajnoki meccsük, ugyanis múlt héten egy bakteriális fertőzés miatt – amely a klub két dolgozóját érintette – elhalasztották a mérkőzésüket.

OTP Bank Liga, 21. forduló:
DVSC-TEVA – Paksi FC 2-0 (2-0)
——————————
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 2518 néző, v.: Iványi
gólszerzők: Sidibe (21., 11-esből), Holman (44.)
sárga lap: Lázár P. (37.), Jovanovic (71.), illetve Papp K. (11.), Szakály D. (85.)

DVSC-TEVA:
———-
Radosevic – Lázár P. (Varga J., 73.), Brkovic, Mészáros, Korhut – Bódi (Tisza, 83.), Jovanovic, Holman, Szakály P. – Horváth Zs., Sidibe (Coulibaly, 64.)

Paksi FC:
———
Molnár P. – Kulcsár D., Gévay, Lenzsér, Szabó J. – Koltai, Bertus (Kővári, 75.), Kecskés (Balázs Zs., 65.), Papp K., Bartha – Hahn (Szakály D., 65.)

A vendégek kezdték aktívabban a találkozót, de a Debrecen szűk negyedórát követően átvette az irányítást, majd Ibrahima Sidibe büntetőjével – amelyet Szakály Péter harcolt ki – megszerezte a vezetést. A paksiak csak nehezen jutottak el a hazai kapuig, amikor pedig ez sikerült nekik, rossz megoldásokat választottak. A vendéglátók nem sokkal a szünet előtt megduplázták előnyüket, igaz, Holman Dávid találatához a zöld-fehérek védelmének hathatós segítségére is szükség volt.
A fordulást követően a Debrecen magabiztosan őrizte előnyét, a Paks próbálkozott ugyan, de támadójátékából hiányzott a kreativitás, így nem volt esélye a pontszerzésre a Nagyerdei Stadionban.