Junior műkorcsolya-vb – Február végén válik véglegessé a magyar csapat

Sport

Két jégtáncpáros, valamint egy-egy férfi és női versenyző képviselheti a magyar színeket Debrecenben a március 14-től 20-ig tartó junior műkorcsolya-világbajnokságon, az egyéni indulók kiléte azonban csak február végén dől el.

Jégtáncban a Wei Kimberly, Fourati Ilias és a Marton Villő, Semko Danyil kettős indul, míg az egyéni számokban három-három műkorcsolyázó szerezte meg a részvételhez szükséges technikai pontszámot, így közöttük válogató dönt.

Engi Klára, a magyar szövetség (MOKSZ) pontozásos ágazati igazgatója kedden arról számolt be az MTI-nek, hogy a nőknél két, míg a férfiaknál három verseny határoz az indulóról. A nőknél a felnőtt Eb-n 11. Tóth Ivett nyerte januárban a junior országos bajnokságot, a második versenyt pedig február 25. és 27. között Bécsben rendezik, ahol a hamarosan az ifjúsági olimpián szereplő Medgyesi Fruzsina, illetve Bátori Júlia “egyenlíthet”. Amennyiben ezúttal az utóbbi kettő valamelyike végez előrébb, akkor az edzők összeülnek megvitatni, ki legyen a résztvevő.

A férfiaknál a junior ob-n győztes Maszljanko Alexander mellett Borovoj Alexander és Böröcz Máté verseng a vb-indulásért. Ők legközelebb most hétvégén a miskolci Jégvirág Kupán mérik össze a tudásukat, harmadszor pedig szintén február végén, Bécsben. Engi Klára róluk azt mondta, hogy Maszljanko a legstabilabb, Borovoj a legjobb előadó, míg Böröcz a legjobb ugró.

Az elvárásokat illetően úgy fogalmazott az ágazati igazgató, hogy kűrbe jutás a cél, ami az egyéni indulóknál a legjobb 24-et, jégtáncban pedig a legjobb 20-at jelenti.

Eddig 48 ország 210 sportolója jelezte részvételét a vb-n, amelyen március 14-én és 15-én az edzéseket tartják a Főnix Csarnokban, a versenyeket pedig 16-ától 20-áig rendezik.