Lejáratókampány? Vagy tényleg felszámolás alatt áll a DVSC?

Sport

A Dehir.hu szellőztette meg a hírt, mely szerint a DVSC Futballszervező Zrt. végrehajtás alatt áll. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal elektronikus adatbázisában ugyanis szerepel egy ki nem fizetett tartozás. A DVSC-nek cégautó adónemben, a 2015. IV. negyedévre vonatkozóan 2016. január 20-ai esedékességgel 33.000 Ft, azaz harmincháromezer forint összegű hátraléka állt fenn a NAV felé.

vegrehajtas

A klubvezetés a Dehir.hu-nak nem részletezte, hogy miért szerepelnek a végrehajtási eljárás alatt álló adózók listáján, csak azt közölte, hogy hamarosan a klub honlapján válaszolnak.

A DVSC hivatalos weboldalán meg is jelent egy közlemény, amelyben lejárató kampánynak nevezik a Dehir cikkét, és a következő magyarázattal szolgálnak a klub tartozásának ügyében:

A DVSC-nek cégautó adónemben, a 2015. IV. negyedévre vonatkozóan 2016. január 20-ai esedékességgel 33.000 Ft, azaz mindössze harmincháromezer forint összegű hátraléka állt fenn a NAV felé.

Tekintettel arra, hogy egyéb adónemek vonatkozásában a DVSC-nek a cégautó adónemben nyilvántartott hátralékát meghaladó összegű túlfizetése van nyilvántartva az adóhatóságnál, így a kialakult gyakorlatnak megfelelően, ezen összegek összevezetésével került volna sor a cégautó adó megfizetésére. Ezen túlfizetéseknek a cégautó adónemben fennálló hátralékkal történő összevezetésére azonban ezidáig adminisztrációs okokból még nem került sor, így erre tekintettel a DVSC a mai napon átutalta a 33.000 Ft-ot az adóhatóság részére.

Ezen tartozásnak azonban semmilyen köze nincs a DVSC pénzügyi helyzetéhez, hiszen a DVSC jelentős pénzeszköz állománnyal rendelkezik, így a Dehir.hu internetes híroldalon megjelent cikket a DVSC csak hangulatkeltésnek és a klub lejáratására irányuló törekvésnek tekinti, nem először a hírportál részéről.