Szima egy tehetősebb vállalkozónak átadná a helyét

Sport

Sok szurkoló aggódik a DVSC jövője miatt, ami elsősorban annak tudható be, hogy különböző pletykák keringenek a klub anyagi helyzetével kapcsolatban. Tartozásokról, visszaminősítésekről és a klub eladásáról lehet hallani. Ezekről is kérdezte a dvsc.hu a DVSC-TEVA elnökét, Szima Gábort, aki beszélt még a háttérbe vonulásáról, a marketingről és az igazolásokról is.

– Az utóbbi időben sokszor támadták azzal, hogy már nem érdekli a DVSC, és valóban, mintha háttérbe húzódott volna. Nem lehetett látni az edzéseken, és a sajtónak is ritkán nyilatkozott.

– A két új kaszinó megnyitása mellett az egyéb vállalkozásaimmal is sokat kellett foglalkoznom, hiszen a gazdasági válság, a szerencsejáték törvény módosítása és egyéb más események igen rosszul érintették cégeimet, ezért az elmúlt másfél évben a teljes energiámat ezekre a vállalkozásokra fordítottam. A futball emiatt valóban háttérbe szorult, most már nyugodtan mondhatom, hogy ezt az időszakot magam mögött tudhatom. Sikerült a cégeim gazdasági helyzetét stabilizálni, ma már ugyanolyan elszántan vetem bele magam a DVSC irányításába, mint a kezdetekkor és az azt követő bő egy évtizedben. Azt viszont el kell mondanom, ha egy klub elnökét bizonyos erők folyamatosan gyengíteni próbálják, az kihat a csapat mentális állapotára és ezáltal az eredményekre is, sőt a szurkolók csapathoz való viszonyát is rossz irányba fordíthatja. Ha a vezetőt támadják, akkor nem magának a személynek ártanak a legtöbbet, hanem a klubnak.

– Folyamatosan hallani olyan pletykákat, hogy a DVSC nagy összegekkel tartozik a játékosoknak…

– Az elmúlt tizennégy esztendőben a DVSC gazdaságilag a legstabilabb magyar klub volt, pontosan azért, mert mindig addig nyújtózkodtunk, ameddig a takarónk ért. Volt időszak, amikor a legmagasabb költségvetésű klubok közé tartoztunk, ma már ez nem így van. A DVSC költségvetése 1 milliárd 260 millió forint. A költségvetéseket az MLSZ havi szinten szigorúan ellenőrzi, amennyiben bármelyik klub nem tartaná be, annak súlyos következményei lennének. Biztosan mindenki emlékszik rá, a nyár folyamán nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi licencet is az elsők között kaptuk meg, ami azt mutatja – a terjengő pletykák ellenére -, hogy gazdaságilag is minden rendben van a klubnál. A DVSC bankszámláján jelenleg közel 800 millió forint van úgy, hogy a Holman Dávid játékjogáért járó nem csekély összeget már átutaltuk a Ferencvárosnak. Ha valaki aggódik a Loki anyagi biztonsága miatt, nyugodtan mondhatom, nincs rá oka. A játékosok mindig megkapták időben a fizetésüket, az előfordult, hogy a prémiumokkal késtünk egy-két hetet. Az elmúlt évtizedben több klub is eltűnt a magyar labdarúgás térképéről, vagy lecsúszott alacsonyabb osztályba. Mindig vigyáztunk arra, hogy a DVSC-vel ez ne fordulhasson elő.

A teljes interjú itt olvasható >>