Idegenben bizonyíthat a DEAC csapata

Sport

Az első két fordulóban aratott magabiztos győzelem után egy igazi rangadó vár a DEAC Kamilla Gyógyfürdőre Hódmezővásárhelyen.

A Debreceni Egyetem NBI/B-s férfi kosarasai ahhoz a Vásárhelyi Kosársulihoz látogatnak, akik tavaly megnyerték a másodosztály keleti csoportját, s a rájátszásban végül a negyedik helyet szerezték meg.

A vásárhelyiek kerete jelentősen átalakult az elmúlt szezonhoz képest, ám még így is a keleti csoport egyik favoritjának számítanak. Az évek óta kiválóan kosárlabdázó Vas és Vejinovic mellé, az első osztályú Szeged csapatából négy tehetséges játékos is érkezett.

– Visszavonult Nyilas, aki a rutint hozta a játékukba, és elvesztették Genalt és Grudát is, akik meghatározó tagjai voltak a tavalyi gárdának. Kérdés mennyire tudják őket pótolni az új szerzemények – nyilatkozta Nagy Ágoston, a DEAC edzője.

A vendéglátók két vereséggel kezdték a szezont, ám a tabellán elfoglalt helyük nem reális, hiszen nehéz sorsolásuknak köszönhetően két élcsapattól kaptak ki szoros végjátékban.

– Rangadóra számítok, de remélem, hogy kitart az első két fordulóban mutatott jó formánk, megpróbáljuk idegenben is a saját játékunkat játszani. Szombaton is sok múlhat a centereink játékán, és ha ez ki tudna egészülni a külső embereink eddig mutatott jó dobóformájával, akkor nagy esélyünk lehet a győzelemre – mondta a debreceniek vezetőedzője. Hozzátette: kulcsfontosságú lehet az 1995, vagy az azután született játékosok kötelező szerepeltetése, és a köztük lévő minőségi különbség.

A biztató szezonkezdet után tehát az első igazi erőpróbájára készülhet a DEAC Kamilla Gyógyfürdő, és joggal bizakodhat a jó szereplésben egy igazi élcsapat otthonában is. A mérkőzést október 24-én, szombaton 18 órától rendezik hódmezővásárhelyi Hódtói Sportcsarnokban.