A Honvédot is fölényesen verte a DEAC

Sport

A MAFC után a Budapesti Honvéd is csak epizódszereplő volt a DEAC Kamilla Gyógyfürdő kosarasai ellen a hétvégi bajnokin.

A szezon második mérkőzését ismét hazai pályán, az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban rendezték meg szombaton. Mindkét csapat hatalmas lendülettel vágott neki a találkozónak, óriási iramban vezették támadásaikat. A vendégek főleg bentről voltak eredményesek, míg a debreceniek elsősorban a kinti játékra helyezték a hangsúlyt. Az ötödik percig fej-fej mellett haladtak, amikor a hazaiak ritmust váltottak, és agresszív védekezésüknek köszönhetően tíz pontra növelték előnyüket a negyed végére.

A DEAC lehengerlő támadásaival tovább növelte a különbséget, és a cserék is sokat tudtak hozzátenni a játékhoz. A mérkőzés ezen szakaszában szinte azt csinált a támadó oldalon a debreceni csapat, amit csak akart, hol nagyszerű labdajáratások utáni hárompontosokkal, hol kőkemény palánk alatti játékkal operáltak. Némi fejfájást csak az időszakos védekezési hibák, és az utolsó másodpercben bekapott kosár okozhatott a debreceni trénernek, Nagy Ágostonnak. A nagyszünetre ennek ellenére tizenkilenc pontos megnyugtató előnnyel mehettek.

A fordulás után sem sikerült rendeznie a sorait –a Debrecenben még játékosként megfordult – Puskás Artúr vezetőedzőnek, a differencia hamar harminc pont felé nőtt. A Nagy testvérek jól mozgatták a csapatot, mindketten kilenc gólpasszt osztottak ki a meccs végére. Filip Patkovic pedig korlátlan úr volt a gyűrű alatt. A hárompontosok továbbra is ültek, és a labdaszerzéseknek köszönhetően gyors korsarak jellemezték a találkozót. A Honvéd védekezést váltott, s megpróbálta agresszív letámadással csökkenteni a különbséget, ám ezzel csak annyit sikerült elérniük, hogy a hazaiak rendre a büntetővonalra állhattak. A huszonkét kísérletből mindössze négy tévesztett célt, így a fővárosiak minden esélye elszállt a szoros eredményre.

Az utolsó negyed már az addig kevesebbet játszókról szólt, s az érdekes bírói ítéletekkel tarkított mérkőzésen már csak a különbség maradt kérdéses. A századik pontját már a harminckettedik percben megszerezte a DEAC, az „elkövető” az első fordulóhoz hasonlóan Pék Dávid volt. A végére a hazaiak a százhúsz pontot is átlépték, így fölényesen verték a két győzelemmel kezdő Honvédot, akik bár időnkét mutattak szép dolgokat támadásban, a győzelemre esélyük sem volt.

– A héten több olyan edzésünk is volt, amikor azt gondoltam, hogy annál nagyobb ritmusban már nem lehet játszani. Nos, a fiúknak sikerült rátenniük még egy lapáttal, s ez az eredményen is látszik. Tartottam a Honvéd gyors játékától, de saját fegyverükkel sikerült legyőzni őket – értékelte a mérkőzést Nagy Ágoston.

DEAC Kamilla Gyógyfürdő – Budapesti Honvéd SE 121-75 (28-18; 31-22; 34-17; 28-18)

DEAC Kamilla Gyógyfürdő: Patkovic 25, Kovács 7, Gál 2, Nagy Be.22/18, Nagy Bo. 17/9 cserék: Pék 10/6, Vas 2, Szarka 6/6, Lippai 9, Erdei 17/9 Kiss L. 2, Széll 2,

Budapesti Honvéd SE: Stefán 13, Teremy 9, Haris -, Máté 14/3, Szollár – cserék: Pálházy 14/12, Kerpel-Fronius 4, Szalay 5, Sinkovits 4, Szarvas 6, Sebők 6, Fekete -,