DEAC: szombaton jön a Honvéd

Sport

Az NB1/B-s bajnokság második fordulójában a rekordbajnok Budapesti Honvéd együttesét fogadják a Debreceni Egyetem kosárlabdázói.

A szebb napokat is megélt harmincháromszoros magyar bajnok fővárosi csapat napjainkban kiváló utánpótlásáról híres, jelenleg a másodosztály egyik legfiatalabb keretével rendelkezik. A Honvéd alacsony átlagéletkora ellenére két magabiztos győzelemmel kezdte a szezont, az első fordulóban könnyed játékkal győzték le a Tiszaújváros csapatát, majd egy előrehozott mérkőzésen, kiváló védekezést bemutatva fektették két vállra az Eger együttesét.

A DEAC viszont tovább nyújtaná másfél éve tartó hazai veretlenségi sorozatát. A debreceni csapat szezonnyitón mutatott ötvennyolc pontos sikere után a Hepp-kupában is nagyarányú győzelemmel jutott a következő körbe, kiejtve a megyei első osztályban szereplő Nyíregyháza gárdáját.

– Remélem, hogy magabiztos győzelmet tudunk aratni szombaton is. A Honvéd két győzelemmel kezdett, biztos vagyok benne, hogy nyerni jönnek Debrecenbe is, de remélem, hogy megtartjuk tizenhét hónapja tartó hazai veretlenségünket – mondta az U20-as nemzeti válogatottal nemrégiben Európa-bajnoki bronzérmet szerző Nagy Benedek.

A hajdúságiak jóval bővebb rotációval rendelkeznek, de a rendkívül lendületes és agresszív kosárlabdát játszó budapesti csapat okozhat kellemetlen perceket.

– A palánk alatt sokkal erősebbek vagyunk szerintem, Takács Dániel távollétében is több meghatározó játékosunk van centerposzton, míg náluk csak Stefán Dávid az, aki igazán fel tudja venni a versenyt – nyilatkozta a DEAC játékosa. Hozzátette: ha ki tudja használni a csapat a magassági fölényét, akkor nem lehet gond, de az első fordulónál lényegesen szorosabb összecsapás várható.

A DEAC Kamilla Gyógyfürdő október 17-én, szombaton 16 órától lép pályára a Budapesti Honvéd ellen az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. A mérkőzésre a belépés ingyenes.