Futsal: Most, vagy soha!

Sport

Futsalválogatottunk szeptember 15-én Eb-pótselejtező keretében 2-2-es döntetlent ért el a romániai Buzauban a házigazdák ellen. A visszavágót szeptember 22-én, kedden 20 órától rendezik a debreceni Főnix Csarnokban.

Drucskó Zoltán, az MLSZ Futsal Bizottságának elnöke a helyszínen tekintette meg a románok elleni találkozót. Szerinte a szövetségben elkezdett több éves munka gyümölcse lenne a kvalifikáció.

– Az odavágó előtt azt a célkitűzést fogalmaztuk meg, hogy versenyben maradjunk a debreceni mérkőzésre. Az előzetes elvárásoknak megfelelt a csapat, úgy érzem, rég láttunk ilyen harcos magyar válogatottat. Kétgólos hátrányban sem roppant meg együttesünk, és kétezer román szurkoló előtt olyan teljesítményt tudott nyújtani, amely megsüvegelendő. Utoljára 2010-ben szerepeltünk Eb-n, ekkor rendezőként, selejtezőkön való részvétel nélkül vettünk részt a kontinenstornán. A szövetség jó irányba kezdett el építkezni, amelynek most végre meg lehet az eredménye. A visszavágón szerintem az öt a négy elleni támadásvezetés és védekezés fog dönteni –fogalmazott Drucskó Zoltán az mlsz.hu-nak.

Románia szövetségi edzője, Jakab Zoltán szerint nüanszok fognak dönteni a debreceni visszavágón.

– Egy motivált magyar válogatott ellen játszottunk az odavágón, de úgy érzem, hogy a mutatott játék alapján győzelmet érdemeltünk volna. Az első mérkőzés fényében kiélezett, nyílt küzdelemre számítok Debrecenben, ahol nüanszok fognak dönteni az Eb-részvételről. Tapasztaltabb, technikásabb csapatunk van, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy részt vegyünk a szerbiai Eb-n – nyilatkozta Jakab Zoltán az mlsz.hu-nak.

Sito Rivera, szövetségi edző szerint előnyt jelent az idegenben szerzett két gól, ám így sem lesz egyszerű kiharcolnunk az Eb-részvételt.

– A Romániában elért eredmény inkább nekünk kedvez, ennek ellenére nehéz dolgunk lesz Debrecenben. A csapatom rendkívül elszántan szerepelt a buzaui találkozón, kétgólos hátrányból sikerült kiegyenlítenünk. Ezúttal is hasonló mentalitást várok a játékosaimtól, hiszen sokat dolgoztunk azért, hogy kijussunk a kontinensviadalra –mondta Sito Rivera az mlsz.hu-nak.

A visszavágót szeptember 22-én rendezik a debreceni Főnix Csarnokban. A mérkőzésre már lehet belépőket vásárolni elővételben a Ticket Express partnerirodáiban (350 helyen az országban), interneten pedig a www.eventim.hu oldalon. A mérkőzésre a belépőjegyek ára: felnőtt 500 Ft, gyerek 250 Ft. A találkozó napján a helyszínen is lehet jegyeket vásárolni.

A mérkőzésről az M4 sportcsatorna élő közvetítést ad.