Karnevál Kupa, idén 25. alkalommal

Sport

A debreceni virágkarneválhoz kapcsolódó programok sorában az idén 25. alkalommal rendezi meg az OTP Karneváli Kupát az Olasz Focisuli.

A szervezők szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a szombat-vasárnapi nemzetközi utánpótlás labdarúgótornára 13 – köztük 2 női – korosztályban érkeznek a csapatok. Hét ország képviselteti magát: lengyel, szlovák, szlovén, román, ukrán gyerekek mérik össze tudásukat a magyar fiatalokkal. Jelen lesznek az élvonalbeli magyar futballklubok – FTC, Honvéd, MTK, DVSC, DVTK – utánpótláscsapatai.

A mérkőzéseket öt pályán, többek között az Oláh Gábor utcai sportcentrumban, a pallagi labdarúgó-akadémián és az egyetemi műfüves pályán játssza majd a karnevál kupára érkező 108 csapat – ismertette a részleteket Hegedűs Tamás főszervező.

Hegedüs Gábor, a Debreceni Honvéd SE – Olasz Focisuli szakigazgatója elmondta: 25 évvel ezelőtt olyan rendszert építettek fel, amely nem kapcsolódott szorosan felnőtt labdarúgó klubhoz, de a tehetséges focisták így is kijutottak akár nemzetközi porondra is. Közülük jelen voltak a sajtótájékoztatón Tisza Tibor, Tőzsér Dániel, Balogh János és Máté Péter.

Az idő azt is igazolta, már óvodás korban le kell rakni az alapokat. Ezért is indult el az az ovi-foci program, amelynek keretében az országban már több mint 200, speciálisan ennek a korosztálynak kidolgozott pálya épült meg és tízezer óvodapedagógust készítettek fel a pályák használatára – sorolta Hegedűs Gábor.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.