Női kézilabda Eb – Lengyel továbbjutás, orosz kiesés

Sport

A lengyel válogatott bejutott a magyar-horvát rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság debreceni középdöntőjébe, mivel a győri csoport csütörtöki, harmadik fordulójában legyőzte az orosz csapatot.

A magyarok a lengyelek elleni győzelmükért járó két pontot magukkal viszik a középdöntőbe, és ehhez jön még annyi, amennyit a spanyolok ellen este szereznek.
Eredmény:
A csoport, 3. forduló:
Lengyelország-Oroszország 29-26 (13-11)
—————————————

A magyaroknak éppen a lengyelek győzelme kedvezett, mivel őket korábban legyőzték, az oroszokkal viszont döntetlent játszottak, így a lengyel továbbjutás két pontot ér a számukra.
Fordulatokban gazdag mérkőzést játszott a két csapat. A 2-1-es lengyel vezetés után 6-3-ra az oroszok, majd 10-7-re megint a lengyelek léptek el, akik a félidőben két góllal voltak jobbak, úgy, hogy az első harminc percben mindkét oldal sokat hibázott.

A második félidőben az oroszok fordítottak (20-19), majd a végjáték felé közeledve szoros lett az állás, aztán a lengyelek kerültek előnybe. A hajrában az oroszok jó darabig képtelenek voltak kapuba találni, így győzelem nélkül kiestek.

Később:
Magyarország-Spanyolország 20.30

Vasárnap játszották:
Magyarország-Oroszország 29-29
Spanyolország-Lengyelország 29-22
Kedden játszották:
Magyarország-Lengyelország 29-23
Spanyolország-Oroszország 25-24

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.