Férfi kosárlabda EK – Vereséggel búcsúzott el közönségétől a Szolnok

Sport

A továbbjutásra már esélytelen Szolnoki Olaj utolsó hazai mérkőzésén kikapott az orosz Himki Moszkvától szerdán a férfi kosárlabda Európa Kupa kilencedik fordulójában.

Eredmény, 9. forduló, D csoport:
Szolnoki Olaj-Himki Moszkva (orosz) 65-79 (17-22, 13-14, 19-21, 16-22)
——————————————————————————
a magyar csapat legjobb dobói: Lóránt 16, Jones 14, Milosevic 12

Az európai második vonalnak számító Európa Kupában debütáló Szolnok 2/6-os győzelmi mérleggel várta a kilencedik, utolsó előtti fordulót, annak a tudatában, hogy már nem juthat tovább a legjobb 32 közé. A moszkvaiak ugyanakkor 6/2-es mutatójukkal már biztosan ott voltak továbblépő első négy csapatban.

A magyar bajnok és kupagyőztes valóban hazai pályán vághatott vissza a novemberi, moszkvai 98-84-es vereségért, ugyanis ezúttal a sorozatot szervező ULEB külön engedélyével a Tiszaligeti Csarnokban játszhatott. Az eddigi hazai meccseknek otthont adott debreceni Főnix Csarnokban jelenleg a női kézilabda Európa-bajnokság mérkőzései zajlanak.

Az Olaj – főként Lóránt Péter és Vojvoda Dávid révén – eleinte remekül állta a sarat esélyesebb riválisával szemben, 13-7-re és 17-14-re is vezetett, ám a folytatásban erőre kaptak az oroszok, és a nagyszünetre 36-30-ra elhúztak. Térfélcsere után hazai részről Strahinja Milosevic és Lazeric Jones is belelendült, így a 28. percben 47-47 állt a nagyórán. Az NBA-ből érkezett Tyler Honeycutt azonban csakhamar szertefoszlatta a reményeket, a Himki amerikai légiósa ekkorra 14 pontnál tartott.

A 49-57-ről kezdődött zárószakaszban az oroszok egy 6-0-ás rohammal végképp egyértelművé tették győzelmüket, az utolsó percekben már csak az eredményjelző meghibásodása keltett izgalmat.

A Szolnok jövő szerdán a török Besiktas csarnokában fejezi be első EK-idényét.