Biztos győzelem az osztrákok ellen a női kézilabda Eb előtt

Sport

Az Eb-n a magyarok az oroszokkal, a lengyelekkel és a spanyolokkal találkoznak az Audi Arénában. A kvartettből az első három helyezett jut a debreceni középdöntőbe.

A magyar női kézilabda-válogatott biztos győzelmet aratott szombaton az osztrák csapat ellen Győrben, a jövő vasárnap kezdődő magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokság előtti felkészülési mérkőzésen.

Eredmény:
Magyarország-Ausztria 38-24 (22-13)
———————————–
a magyar góldobók: Triscsuk 9, Bognár-Bódi 5, Planéta 4, Tóth 3, Erdősi 3, Kovacsics 2, Klivinyi 2, Tomori 2, Szucsánszki 2, Bulath 2, Szamoránsky 1, Temes 1, Kovacsicz 1, Herr (kapus) 1

Eleinte váltott vezetéssel haladtak előre a csapatok, a védelmek egyik oldalon sem remekeltek, alig akadt elrontott támadás. Aztán ahogy a magyar fal összeállt, 6-6-ról pillanatok alatt 10-6 lett az állás. Erre reagálva időt kértek a vendégek. A kemény védőmunka olykor kiállítást hozott, ám az osztrákok a “vészkapus” módszert nem jól alkalmazták, mert többször is kaptak gólt akkor, amikor hálóőrük helyett mezőnyjátékos volt a pályán. Egy alkalommal még a magyar kapus, Herr is betalált. A megítélt heteseket Triscsuk könyörtelenül értékesítette. Fokozatosan nőtt a különbség, a 20. percben már 16. alkalommal volt eredményes a házigazda, miközben csak nyolcat kapott. Volt olyan 11 perces szakasz, amelyet 10-2-re nyert meg Németh András szövetségi kapitány alakulata, és még a szünet előtt majdnem kétszámjegyű lett az előny (22-12).

Rögtön a második félidő elején 23-13 lett az állás a kétméteres Planéta átlövésével, majd Triscsuk hétméterest rontott. Állandósult a különbség, az osztrákok szinte csak abból éltek, hogy a hazaiak olykor-olykor már kiengedtek a sima vezetés tudatában. Amikor a játékrész derekán 28-16 után sorozatban háromszor volt eredményes az osztrák válogatott, Németh próbálta meg rendezni a sorokat. Ezután ismét komolyabban vették a magyarok a meccset, és 32-21-nél már a rivális kért időt, de nem tudta megakadályozni a súlyos vereséget.
A magyarok csütörtökön, ugyancsak Győrben Franciaország ellen játszanak még egy felkészülési meccset.