“Magyarországon nincs eladott meccs” – kitálal a nemzetközi bundakirály

Sport

Ha egy NBI-es labdarúgó mérkőzésen szokatlan eredmény születik, netán a vártnál fordulatosabb a gólarány alakulása, óhatatlanul is felmerül a bunda gyanúja. Eladott meccsek mindig is voltak, valószínűleg lesznek is. Legutóbb a 2-2-re végződött DVSC-Teva – FTC találkozót követően kezdett terjedni a pletyka: a meccset megbundázták. A feltételezés alapja elsősorban a nemzetközi bundakirályként ismert Wilson Raj Perumal elszólása volt. A szingapúri férfi facebookos bejegyzése szerint több mint 3 millió forintot nyert a debreceni, illetve egy szerb bajnoki mérkőzéssel.

A DVSC vezetősége közleményben határolódott el a vádaktól: “A DVSC kategorikusan visszautasít minden híresztelést, amely kétségbe vonja a Ferencváros elleni mérkőzés körülményeinek tisztaságát. A DVSC megteszi a szükséges jogi lépéseket a rágalmazókkal szemben.”

A magyar bajnokság tiszta?

Raj Perumal az Origónak adott interjút, melyből kiderült néhány érdekesség. A szerencsejáték-guru szerint a nagy bundázások ideje már lejárt, legalábbis a magyar első osztályban. Két-három éve még simán megoldható volt, hogy egy csapatból lefizetnek öt játékost, fejenként 10-10 ezer euróért, majd a maffia potom 250 ezer eurót tett fel az előre megbeszélt végeredményre, illetve meccs közbeni eredményekre. Manapság viszont elég forró már a talaj ahhoz, hogy ne érje meg kockáztatni a lebukást.

Maga Perumal elmondása szerint magyar meccsekre sosem fogadott, és a Loki-Fradi meccs utáni, 3 milliós nyereményét világgá kürtölő Facebook poszt sem tőle származik.

Hol “érdemes” bundázni?

Perumal főleg kisebb afrikai csapatokkal üzletelt, elsősorban Zimbabwéban. A szem előtt lévő, fontos meccsek helyett érdemesebb alacsonyabb osztályú találkozókra fogadni. A bundázás Afrika mellett ugyanúgy előfordul Ázsiában és Európában is, itt van például a Juventus példája, de a holland Twente és a török Besiktas is bunda-pozitív – legalábbis a rossz nyelvek szerint.