Jó formában van Nagy Tímea

Sport

A DVSC-t Nagy Tímea fogja képviselni a most kezdődő kelet-ázsiai felnőtt női ökölvívó világbajnokságon. A tíztagú magyar válogatott csütörtökön utazik a dél-koreai Jejuba. Nagy Tímeán kívül a régió hírnevét egy nyíregyházi hölgy, Nagy Kornélia Kitti, az NYVSC sportolója is öregbíti.

A debreceni Nagy Tímea az idei felnőtt Eb-bronza után, világranglista másodikként várja a 75 kilósok között a vb-sorsolást, a korábban, utánpótlás korúként vb-bronzig jutó és az ifiknél Eb-harmadik helyezett Nagy Kornélia Kitti az 57 kilósok között mutatná meg, mire képes.

A debreceni ökölvívó nagyon készül a világbajnokságra, maximalista, így a dél-koreai megmérettetésre is győzelmi reményekkel utazik.

– Első akarok lenni, felesleges lejjebb adni.Nem mehetek ki úgy, hogy mondjuk harmadik akarok lenni. A világranglistás második helyem azt jelenti, hogy a ranglista élén állókkal csak későbbi körökben találkozhatok csak – nyilatkozta az alfoldboxing.hu-n a kiváló öklöző.

A DVSC bunyósa szerint a világranglista első helyén álló, világbajnok angol Savannah Marshall és az olimpiai bajnok amerikai Claressa Shields a legerősebb a több mint harminc fős mezőnyben, de a holland vagy a svéd lány is veszélyes. Nagy Tímea bízik a jó formájában, s kész felvenni a kesztyűt a legjobbak ellen is.

A felnőtt női ökölvívó világbajnokságot november 13 és 25 között rendezik meg a dél-koreai Jejuban.

dehir.hu