Kondás Elemér: A kapu előtt gyámoltalanok voltunk

Sport

A DVSC-TEVA 2-0-s vereséget szenvedett a Pécstől az OTP Bank Liga 7. fordulójában. Kondás Elemér és Véber György értékelt a meccs után. 

Kondás Elemér, a DVSC-TEVA vezetőedzője: – Nem játszottunk jól, sőt kimondottan rosszul futballoztunk. Lassan szövögettük a támadásokat, a kapu előtt gyámoltalanok voltunk, a beérkezett labdákat nem úgy játszottuk meg, ahogy kellett volna. Az ellenfél szervezetten védekezett, és abból kontrázott, ami mindig veszélyt hordozott magában. A gólt követően már csak a veszett fejsze nyele után nyúltunk, próbálkoztunk ugyan, de gólt nem tudtunk rúgni. Ma nagyon gyengén futballoztunk. 

Véber György, a PMFC vezetőedzője: – Úgy kellett nekünk ez a győzelem, mint egy falat kenyér. A mérkőzés előtti interjúban felvázoltam, mit szeretnék viszontlátni, és nagyjából sikerült megvalósítanunk. Fegyelmezetten, alázatosan futballoztunk, ebből kialakult az a játék, amit vártam, remélem, a későbbiekben is így tudunk teljesíteni. A végén a DVSC nagyon beszorított minket, de tudatos kontrákkal veszélyeztettünk. Rengeteg hiba is volt a játékunkban, sok mindenben kell még fejlődnünk, de ez a meccs megmutatta, hogy nem a levegőbe beszéltem, amikor azt mondtam: ez a csapat többre hivatott. A mérkőzés teljes összképét nézve megérdemelten vittük el a három pontot. Csapatdiadal volt, mindenki hozzátette a magáét a sikerhez.

dvsc.hu