Vádat emeltek a siklósi házaspár ellen, akik kábítószer-kereskedelemből akartak megélni

Rendőrség

A Siklósi Járási Ügyészség három férfi és két nő ellen nyújtott be vádiratot kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt. 

A vádirat szerint egy házaspár 2022 elején költözött a Siklós környéki településre, és elhatározták, hogy kábító hatású anyagok értékesítésével teremtenek maguknak stabil megélhetést. Nem sokkal korábban ismerték meg azt a férfit, aki 2021 végén kábítószert és új pszichoaktív anyagot értékesített, tőle szerezte be a férj a kábítószert és az új pszichoaktív anyagot, amit 2002. január és április között tovább értékesített.

Az új pszichoaktív anyag értékesítésében részt vett felesége is, majd abba bevonták azt a férfit, aki 2022 januárjában költözött hozzájuk, továbbá a feleség édesanyját. Utóbbi lakásában másodlagos raktárt üzemeltetve ott új pszichoaktív anyagot tároltak, és ha ők kifogytak az anyagokból, a feleség édesanyjához küldték a vevőket.

A házaspár, a náluk élő férfi és az édesanyja szervezetten, bűnszövetségben kereskedett az új pszichoaktív anyaggal.

A Siklósi Járási Ügyészség a férjet, és a kábítószert eladó férfit kábítószer-kereskedelem bűntettével és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével, a nőt, a náluk élő férfit, és az édesanyát új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja. A legsúlyosabb bűncselekmény büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Siklósi Járásbíróság fog dönteni.