bilincs-nő

Gyilkosság Zalaegerszegen: letartóztatták a két férfit, akik részegen agyonverték és elásták egy ismerősüket

Rendőrség

A Zala Vármegyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt indítványozta annak a két zalai férfinek a letartóztatását. Az elkövetők 2023 novemberében, Zalaegerszegen, az egykori szennyvíztelep területén, harmadik társukkal közösen egy veszekedés során, ittas állapotban halálra verték hajléktalan ismerősüket.

A megalapozott gyanú szerint a két férfi harmadik – ezidáig ismeretlen helyen tartózkodó – társukkal a vármegyeszékhely kietlen részén lévő, volt szennyvíztelepén összeszólalkozott hajléktalan férfi ismerősükkel. A sértettet mindhárman többször megütötték, megrúgták és megtaposták. Az egyik bántalmazó egy kb. 120 cm hosszú fa deszkával több alkalommal megütötte a sértett fejét és testét.

A sértett a helyszínen elhunyt.

A még mindig ittas állapotban lévő támadók a Vízmű telep melletti területen elásták a holttestet, amit egy hajléktalan bejelentése alapján a rendőrség 2024. március 4-én talált meg. A nyomozók néhány órán belül a tettesek nyomára akadtak.

A bűncselekmény elkövetése miatt őrizetbe vett két személy letartóztatása iránt a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság tett előterjesztést. Ismeretlen helyen tartózkodó harmadik társukat elfogatóparancs útján még keresik.

A Zala Vármegyei Főügyészség – az élet elleni bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és az elkövetők személyi körülményeire is figyelemmel – a szökés elrejtőzés veszélyére, a bizonyítás veszélyeztetésére, illetve a bűnismétlés veszélyére hivatkozva indítványt tett mindkét férfi letartóztatására.

Az ügyészi indítványról a Zalaegerszegi Járásbíróság nyomozási bírája ma fog dönteni.