Bűnügyi helyszínelő

“A feleségem késsel megszúrt” – ezzel telefonált be a rendőrségre a tiszacsegei férfi

Rendőrség

A Debreceni Járási Ügyészség hamis vád bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki betelefonált a rendőrségre és azt állította, hogy a házukban a felesége őt késsel megszúrta.

A vádirat szerint a vádlott és felesége a bűncselekmény elkövetésének időpontjában Tiszacsegén éltek. 2023. november 17-én az esti órákban összevesztek, a veszekedésük odáig fajult, hogy a dühös férfi mobiltelefonon felhívta a rendőrséget és bejelentést tett, miszerint röviddel azt megelőzően a tiszacsegei otthonukban a felesége őt késsel megszúrta és vérző sérülése van.

A bejelentést követően a balmazújvárosi rendőrök rövid időn belül a helyszínre mentek, az intézkedés során meghallgatták a férfit és a feleségét is, majd a helyszínen a vádlott a rendőrök előtt feltárta bejelentésének valótlan voltát, a felesége őt semmilyen módon nem bántalmazta és nem is fenyegette meg, csak szóban vitatkoztak.

A tények helyszíni tisztázását követően a rendőrök a vádlott valótlan bejelentése miatt ellene büntetőeljárást indítottak. Az ügyben a nyomozást a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen hamis vád bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.