Disznótolvajokat fogtak a hajdú-bihari rendőrök

Rendőrség

Egy Tiszacsege térségében található telep képviselője tett bejelentést 2023. szeptember 10-én arról, hogy eltűnt tőlük öt sertés – közölte a rendőrség.

A rendőrök már a helyszínen megpróbáltak minél több információt beszerezni, és hamar rájöttek, hogy ott dolgozók is részt vehettek a bűncselekmény elkövetésében.

Mint kiderült, a cég egyik alkalmazottja volt az értelmi szerző. Keresett egy vevőt, akit a telephelyre hívott a megbeszélt időpontra, majd szólt öt kollégájának, hogy segítsenek az állatokat felterelni a szállítóra. Munkatársait arról is tájékoztatta, hogy erről az üzletről a vezetőség nem tud, azonban biztosította őket arról, hogy mindenki megkapja a fizetséget a közreműködésért. A vevő megérkezésekor a hitelesség és a pontos elszámolás miatt mind az öt malacot lemérték, majd sorra felterelték az utánfutóra.

Gyanúsítotti kihallgatásán a 47 éves férfi részletes beismerő vallomást tett, elmondása szerint a fizetésüket akarta kicsit kiegészíteni. A rendőrök az állatokat megtalálták, és visszaadták a gazdaság tulajdonosának. Az ötletgazdával és társaival szemben lopás vétség miatt folytatott nyomozást a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat megküldték az ügyészségnek.

Írisz Ingatlanok

Debrecen, Rákóczi utca

63 m2-es lakás kiadó
300 000 Ft

Debrecen, Diószegi útca

8 546 m2-es ipari ingatlan eladó
128 190 000 Ft

Debrecen, Diószegi útca - Ipari terület eladó a József Attila telepen

6 799 m2-es ipari ingatlan eladó
101 985 000 Ft

Debrecen, Diószegi út - Ipari telephely telek eladó

18 072 m2-es ipari ingatlan eladó
271 000 000 Ft