Kollégáját lopta meg Debrecenben

Megtört a kihallgatáson a kollégáját meglopó debreceni férfi

Rendőrség

A sértett 2023. január 31-én tett bejelentést arról, hogy a lakásából eltűnt 1,5 millió forint készpénz, valamint félmillió forint értékű arany ékszer. A rendőrök részletes helyszíni szemlét tartottak az ingatlanban, majd tanúkutatásba kezdtek, és feltérképezték a sértett ismerősi körét.

Munkájuknak köszönhetően napokon belül a látókörükbe került egy 23 éves helyi lakos, aki a bejelentő egyik munkatársa volt. Előállították a fiatal férfit a rendőrkapitányságra, ahol kihallgatásán megtört, és részletes beismerő vallomást tett. Gondosan eltervezte a bűncselekményt. Kilopta kollégája kabátzsebéből a lakáskulcsot, majd egy ismerősét megbízta azzal, hogy menjen el az ingatlanba, és hozzon el minden értéket.

Gyanúsítotti kihallgatásukat követően mindkettőjüket bűnügyi őrizetbe vették a nyomozók.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az ötletgazdával és 27 éves társával szemben is lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek – közölte a rendőrség.