Lezárták a nyomozást az idős férfi támadójával szemben Budapesten

Rendőrség

Az elkövető Erzsébetvárosban rabolt ki egy idős embert tavaly ősszel, egy szolgálaton kívüli rendőr fogta el egy napon belül.

Idős embert támadott meg egy fiatal férfi 2022. szeptember 28-án éjfél után Budapest VII. kerületében. Az elkövető az utcán beszélgetésbe elegyedett 70 éves áldozatával, akit a Rózsa utcán váratlanul ököllel arcon ütött. Az idős férfi elesett, a rabló pedig elvette tőle táskáját, valamint az óráját is megpróbálta a karjáról lehúzni – sikertelenül. A támadó végül a táskával elfutott, a sértett könnyű sérülést szenvedett.

A VII. Kerületi Rendőrkapitányság egy szolgálaton kívüli nyomozója a személyleírás alapján egy napon belül felismerte az utcán sétáló feltételezett elkövetőt. Követte a 28 éves férfit, miközben telefonon értesítette kollégáit, és közösen állították elő a rablót a VII. Kerületi Rendőrkapitányságra. B. Viktort rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt vették őrizetbe, a férfi jelenleg is letartóztatásban van.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészség részére.