Fogolyszökés Debrecenben

Megszökött Debrecenben egy bűnügyi felügyelet alatt álló nő

Rendőrség

A Tevékenység-irányítási Központ jelzést kapott egy debreceni nyomkövetőről 2023. január 28-án hajnalban. Az eszköz egy 24 éves nőhöz volt rendelve, aki bűnügyi felügyelet alatt állt. A járőrök a GPS koordináták alapján, perceken belül megtalálták a nyomkövetőt, amit a nő levágott a lábáról. Azonnal hajtóvadászatot indítottak utána.

A nyomozók feltérképezték a kapcsolati hálóját, és minél több információt gyűjtöttek be a lehetséges úti céljairól. Munkájuk pár órán belül meghozta az eredményt, Ibrányban találták meg a fiatal nőt.

A nyomozás adatai szerint a bűnügyi felügyeletes levágta a lábáról a nyomkövetőt, majd taxit hívott, és egészen Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyéig utazott. A bűnügyesek a mobiltelefonját is megtalálták, amit útközben dobott el, azért, hogy ezzel is megnehezítse a rendőrök dolgát.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya fogolyszökés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást vele szemben. Kihallgatását követően a nőt bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.