Rablás Debrecenben

Összevert egy pár egy férfit Debrecenben, majd közel egymillió forintot vettek el tőle

Rendőrség

Egy férfi tett bejelentést 2022. november 5-én éjszaka a rendőrségre arról, hogy kirabolták Debrecenben. Több járőr egység is azonnal a helyszínre sietett. Mint kiderült, a sértett megismerkedett egy párral, majd közös italozásba kezdtek. Egy óvatlan pillanatban arra lett figyelmes, hogy a nő a kabátjában kutat. Szóvá tette ezt, ezért mindketten nekiestek, ütötték-verték, elvették a kabátját a benne lévő készpénzzel, a mobiltelefonját, de még az óráját is lecsatolták a csuklójáról.

A nyomozás adatai szerint a párnak az volt a célja, hogy leitatják áldozatukat és elveszik az értékeit. A férfi nem hagyta azonban magát, ezért megverték, majd sietve elmenekültek a helyszínről.

Az egyenruhások azonnal az elkövetők keresésébe kezdtek és mindössze egy óra kellett, hogy elfogják őket. A nő ruházatából a 900 ezer forint készpénz és a karóra is előkerült.

Gyanúsítotti kihallgatásukat követően a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság elrendelt.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást velük szemben. A sértett a bántalmazás következtében könnyű sérüléseket szenvedett.