A rendőrök összesen 42 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a múlthéten Veszprém megyében

Rendőrség

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2022. október 10-én 0 órától 2022. október 16-án 24 óráig összesen 9 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, melyekből 5 súlyos, 4 pedig könnyű sérüléssel végződött. A közúti közlekedési balesetekben 5 személy sérült meg súlyosan, további 7 fő könnyebben. A fenti időszakban 33 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.

Az elsődleges adatok alapján a személyi sérüléses balesetek közül 3 alkalommal a sebesség nem megfelelő alkalmazása volt a baleset oka, 1 esetben a kanyarodási szabályok megszegése, 2 alkalommal pedig az elsőbbség meg nem adása.

A héten a Veszprém megyei rendőrök összesen 14 olyan járművezetővel szemben intézkedtek, akiknél felmerült az ittasság gyanúja, közülük egy sofőrnek vezetői engedélye sem volt.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az őszi megváltozott látási- és útviszonyok miatt kiemelten fontos a gépjárművek jól láthatósága is ködös időben az esetleges balesetek elkerülése érdekében. Köd esetén ajánlott az autó ködfényszóróját használni. Amennyiben járműve ezzel nem rendelkezik, akkor a tompított fényszórót kell bekapcsolni. A távolsági fényszóró használata kifejezetten kerülendő, hiszen az erős fény a páraszemcsékről visszaverődve vakító, átláthatatlan fehér falat képez.

A láthatóság érdekében a gépjármű valamennyi fényszóróját és irányjelzőjét érdemes tisztán tartani, ugyanúgy, ahogy a szélvédőt is. A belső pára megakadályozása érdekében célszerű a légkondicionáló készüléket bekapcsolni, a levegő áramlásának irányát a szélvédő felé terelve. A hátsó szélvédő páramentesítésére is érdemes odafigyelni.