Szén-monoxid, baleset, fakidőlés, tűzeset – ez történt hétfőn Hajdú-Bihar megyében

Rendőrség

Hétfőn délben a Poroszlay úton egy járdára dőlt fa miatt riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat.  A tűzoltók a forgalmat veszélyeztető fát kivágták láncfűrésszel.

Épület tetejére dőlt egy nagy faág Debrecenben, a Nagyerdei körúton. A debreceni hivatásos tűzoltók kihúzós létrán keresztül láncfűrésszel avatkoztak be. A faágat eltávolították.

Szén-monoxid-érzékelő adott le jelzéseket hétfőn a debreceni Soós Rezső utcában. A nyílt égésterű gázkazán működése mellett volt jele a mérgező gáznak a levegőben. A debreceni hivatásos tűzoltók az érzékelőből kinyerték a rögzített adatokat, amelyek szén-monoxid jelenlétét mutatták. A lakásban négyen éltek, nem sérültek meg, a gázkészüléket felülvizsgálatig ideglenesen kizárták a rendszerből.

Két fa dőlt az úttestre hétfőn Debrecenben, a Bárczi Géza utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel eltávolították a közúti forgalmat veszélyeztető fákat.

Hétfő délután fának ütközött egy autó Kaba és Nádudvar között. A kabai önkéntes és a püspökladányi hivatásos tűzoltók feszítő-vágóval szabadították ki a jármű vezetőjét, majd átadták őt a mentőszolgálatnak.

Lesodródott az útról és egy táblának ütközött egy autó Debrecen és Pallag között, a 4-es számú főúton. A debreceni hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították.

Komádiban, az Árpád utcában egy melléképület tetőszerkezete égett tegnap este. A komádi önkormányzati és a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet – tájékoztatott a Katasztrófavédelem.