A fonyódi rendőrök vádat emelhetnek az internetes csaló ellen

Rendőrség

Az eljárás adatai szerint egy somogybabodi nő feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen, aki 2020 márciusában egy internetes hirdetési oldalon kézfertőtlenítő gélt hirdetett kedvező áron. A sértett a kért összeget elutalta a megadott bankszámlára, ám a terméket nem kapta meg, a hirdetővel a kapcsolatot felvenni pedig nem tudta.

A nyomozás során több tucat hasonló esetre is fény derült, a csaló 2020 márciusában és áprilisában összesen 400 ezer forint értékben károsította meg országszerte a sértetteket. Az egyenruhások az adatgyűjtés során azonosították a feltételezett elkövetőt, akit 43 rendbeli csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki. A 26 éves budapesti Sz. Patrik a bűncselekmények elkövetését elismerte, a kicsalt összegeket a károsultaknak visszafizette.

A Fonyódi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket befejezték, az ügy iratait a napokban vádemelési javaslattal küldték meg a Fonyódi Járási Ügyészség részére.