A kukoricásból gyűjtöttek be 12 határsértőt a hajdú-bihari járőrök

Rendőrség

A Létavértesi Határrendészeti Kirendeltség járőrei egy bejelentés alapján két gépjárművet ellenőriztek Létavértes külterületén 2021. szeptember 12-én 17 óra 15 perckor, amelyekből korábban több személy is kiszállt és egy kukoricásban rejtőzött el.

Az egyenruhások a növényzetben megbújva 12 határsértőt találtak. A migránsok közül tízen indiai, ketten pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a rendőrök előállították őket és idegenrendészeti eljárást indítottak ellenük.

A megállított gépkocsikban két német és egy szír állampolgár tartózkodott, akiket a rendőrök előállítanak és őrizetbe vesznek. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indít eljárást velük szemben. A nyomozók előterjesztést tesznek a három személy letartóztatásának indítványozására.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.​

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük