Debreceni és hajdúhadházi fiatalok kötöttek el egy autót a belvárosban, ez lett belőle

Rendőrség

Jármű önkényes elvételének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy helyi és egy hajdúhadházi lakossal szemben a rendőrség. A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak beültek egy Debrecen belvárosában parkoló, nyitott autóba 2021. július 29-én hajnalban. A kesztyűtartóban hagyott kulccsal a gépkocsit beindították, de elinduláskor nekiütköztek két parkoló járműnek is, majd elfutottak a helyszínről.

A rendőrök rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőket. A 18 és 19 éves férfit még aznap elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták őket. Mindketten beismerő vallomást tettek. Az eljárás során kiderült az is, hogy az idősebbik fiú 2021 júliusában ellopott két biciklit, továbbá betört egy vendéglátóegységbe Debrecenben, ahonnan közel 40 ezer forintot vitt magával.

A nyomozók a 19 éves helyi lakost bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság 2021. július 30-án elrendelt. Társa szabadlábon védekezik.