Hitegette vásárlóit a debreceni internetes csaló

Rendőrség

A gyanú szerint a 45 éves férfi különböző használati tárgyakat hirdetett az interneten, azonban ahogy áldozatai átutalták a megbeszélt összeget, többet nem volt elérhető. A debreceni rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya egy pétfürdői lakossal szemben folytatott büntetőeljárást, aki 2017 októberétől 2018 áprilisáig különböző internetes hirdetési felületeken kínált eladásra különböző használati tárgyakat. A hirdetésekre jelentkező személyeket arra kérte, hogy a nevén lévő bankszámlára utalják el a megvásárolni kívánt termék, vagy termékek árát. Az utalásokat követően azonban a vásárlókat egy darabig hitegette, majd a hirdetési felületeken, illetve a hirdetésben megadott telefonszámon is elérhetetlenné vált.

A nyomozók a férfit az eljárás során gyanúsítottként kihallgatták, melynek során a bűncselekmények elkövetését elismerte. Vele szemben szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás vétség elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt folytattak büntetőeljárást. A gyanúsított jelenleg az egyik büntetés-végrehajtási intézetben tölti korábban elrendelt jogerős szabadságvesztés büntetését.

A nyomozók összesen 207 rendbeli csalást derítettek fel. A sértettek közül mindössze 13 személy volt Hajdú-Bihar megyei.

A szükséges eljárási cselekményeket a Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya elvégezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Debreceni Járási Ügyészségnek megküldte.