Védekezésre képtelen embert fosztott ki Debrecenben – a sértett nem tett feljelentést

Rendőrség

A debreceni járőrök 2020. október 13-án 2 óra 30 perc körül a város egyik utcájában igazoltattak egy gyanúsan viselkedő férfit. A rendőrök gyanúja beigazolódott, mivel a 34 éves mikepércsi lakos a nála lévő mobiltelefon, és fülhallgató eredetével nem tudott elszámolni. Előállították a rendőrkapitányságra, ahol elmondta, hogy a telefont egy padon alvó férfi táskájából emelte el. Később az is kiderült, hogy nem csak a telefont vette el, hanem az áldozat iratait is. A dokumentumokra nem volt szüksége, azt később eldobta.

A sértett nem tett feljelentést a rendőrségen, őt a telefon adatai alapján azonosították a nyomozók. Elmondta, hogy italozást követően aludt el a padon, majd amikor felébredt, akkor vette észre, hogy a nyakába akasztott táskájából hiányoznak iratai és telefonja. Az okmányokat később az egyik rádióban bemondott információk alapján visszakapta. A telefonját és a fülhallgatót pedig a nyomozóktól vehette át.

A jelenleg más bűncselekmények elkövetése miatt jogerős szabadságvesztését töltő 34 éves férfival szemben a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, kifosztás bűntett és közokirattal visszaélés vétség elkövetésnek meglapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.