Frissen kivágott fákat koboztak el egy debreceni férfitól

Rendőrség

Hétfő délelőtt vette észre a Debreceni Közterület Felügyelet mezőőre, hogy Debrecen-Bánk területén egy férfi kézikocsival kivágott fákat húzott ki az erdőből. A mezőőr megállította a férfit, és 9 szál, 15-20 cm átmérőjű, 2-4 méter hosszúságú frissen vágott akácfát talált nála.

A férfi elismerte, hogy az erdő nem az ő tulajdona, és nem rendelkezik engedéllyel arra vonatkozóan, hogy a fákat kivágja és elvigye.

A mezőőr a helyszíntől mintegy 2-300 méterre frissen kivágott fák nyomait észlelte, ahol még fellelhető volt további 3 szál 15-20 cm étmérőjű, 2-3 méter hosszúságú frissen kivágott akácfa.

A mezőőr és a rendőrök ezt követően a férfi lakóhelyére mentek, mert feltételezhető volt, hogy ott is fellelhető még az erdőből kivágott fa. A férfi otthonában további 2,5-3 m3 frissen kivágott akácfát találtak, melynek értéke megközelítőleg 60.000 forint.

A rendőrök a kivágott fákat jegyzőkönyv alapján lefoglalták, arról videófelvételt készítettek, és felszólították a férfit annak felhasználásától tartózkodjon.