Jó heccnek gondolta az ittas vezetést két debreceni lány

Rendőrség

A rendőrségre 2020. június 7-én hajnalban érkezett bejelentés arról, hogy egy autó árokba hajtott Debrecenben, a Veres Péter utcában. A rendőrök a helyszínen megszondáztatták a sofőrt, így kiderült, a 22 éves lány ittas volt, és soha nem volt jogosítványa.

Az egyenruhások még a helyszínen meghallgatták a jármű vezetőjét és a 26 éves utasát is. A két lány részletesen elmesélte az éjszaka történéseit. Kora este közösen kezdtek iszogatni, majd úgy döntöttek, hogy elmennek a boltba autóval. Induláskor a kocsi tulajdonosa, a 26 éves lány ült a volán mögé, majd amikor végeztek a bevásárlással, barátnője ki akarta próbálni a járművet. Nem voltak már messze, így helyet cseréltek és a – jogosítvánnyal soha nem rendelkező – 22 éves lány kísérelte meg hazavezetni az autót. Már az első kanyarban lesodródtak az útról és árokba hajtottak.

A balesetben senki nem sérült meg, azonban a történteket hallva a rendőrök a 26 éves lánnyal szemben is alkoholszondát alkalmaztak, ami esetében is pozitív értéket mutatott.

A Debreceni Rendőrkapitányság az autó tulajdonosával szemben járművezetés ittas állapotban vétség, valamint járművezetés tiltott átengedése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást, míg a 22 éves barátnőnek járművezetés ittas állapotban vétség miatt kell felelnie.

A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük