Rendőrautó

Többször is megrongálták a Hajdúnánás-feliratot

Rendőrség

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csoportosan elkövetett garázdaság bűntett és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást három fiatallal szemben. A nyomozás adatai szerint a 17 és 18 éves gyanúsítottak Hajdúnánáson, a Fürdő utcában szórakoztak 2020. július 26-án 4 óra körül, amikor egyikük a sportpálya melletti „Hajdúnánás” feliratot megpróbálta kiborítani.

Mivel elsőre ez nem sikerült, a fiú – társai biztatására – többször is nekiszaladt annak, ami emiatt megrongálódott. Pechükre a térfigyelő kamera az egész esetet rögzítette, így napokon belül azonosították őket az egyenruhások. A rendőrök a három fiút előállították a rendőrkapitányságra, ahol 2020. augusztus első hetében gyanúsítottként hallgatták ki őket. Mindhárman beismerő vallomást tettek.

Július második felében, egy 17 éves helyi fiú is megrongálta a feliratot, ő több alkalommal belerúgott abba. A nyomozók őt is kihallgatták, amely során beismerő vallomást tett. Vele szemben rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.