Cserbenhagyta a sérülteket a traktoros a 42-es főúton

Rendőrség

A Püspökladányi Rendőrkapitányság segítségnyújtás elmulasztása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy földesi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a 66 éves férfi a traktorjával, és az ahhoz kapcsolt pótkocsival közlekedett a 42-es számú főúton Berettyóújfalu felől Földes irányába 2019. július 6-án 22 óra körül, amikor hátulról a járműszerelvényének ütközött egy autó. A személygépkocsi egy út melletti fás területre hajtott, az oldalára borult és annak vezetője, valamint utasa könnyű sérüléseket szenvedett. A traktor vezetője, miután észlelte a balesetet, megállás nélkül továbbhajtott.

A rendőrök a bejelentés után adatot gyűjtöttek, amely eredményeként órákon belül azonosították a feltételezett elkövetőt. Az egyenruhások a 66 éves férfit otthonában megtalálták, majd előállították a rendőrkapitányságra. A nyomozók a földesi lakost gyanúsítottként hallgatták ki, amely során beismerő vallomást tett.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.