A vele együtt italozó férfi nyakát vágta meg

Ország Rendőrség

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokon eljáró ügyészség, az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt annak a vádlottnak az ügyében, aki a vád szerint egy pohárdarabbal minden előzmény nélkül megvágta egy férfi nyakát, majd a sértett helyszínre érkező élettársát életveszélyesen megfenyegette.A Szegedi Törvényszék a 2019. november 26-án hozott ítéletében a terheltet emberölés bűntettének kísérlete és zaklatás vétsége miatt halmazati büntetésül öt év szabadságvesztésre és öt év közügyektől eltiltásra ítélte.

A nem jogerős ítélet szerint a vádlott a presszóban összeismerkedett a sértettel, akit több alkalommal meghívott egy italra. Miután kimentek a presszó elé, az ittas terhelt a nála lévő poharat minden előzmény nélkül összetörte a falon és a kezében maradt pohárdarabbal megvágta a sértett nyakát. Ezután a helyszínre érkezett a sértett élettársa, akit – miután az kérdőre vonta a cselekménye miatt – a vádlott megfenyegetett, hogy megöli.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője jelentett be fellebbezést, így az nem emelkedett jogerőre.

Az ítélet kihirdetését követően az ügyészség indítványt tett a vádlott letartóztatásának elrendelésére, amelyet az elsőfokú bíróság elutasított. A végzés ellen az ügyészség fellebbezést jelentett be.

A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete megalapozott, a kiszabott szabadságvesztés és közügyektől eltiltás tartama arányos. Fenntartotta továbbá a vádlott letartóztatásának elrendelése érdekében bejelentett ügyészi fellebbezést, mert álláspontja szerint a nem jogerősen kiszabott szabadságvesztés tartamára figyelemmel fennáll a veszélye a vádlott szökésének vagy elrejtőzésének. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla jár el.

 

ugyeszeg.hu