Szerb embercsempészt fogtak el Nyírábránynál

Rendőrség

A Nyírábrány Határrendészeti Kirendeltség munkatársai 2020. február 11-én 11 óra 30 perc körül járőröztek, amikor megláttak hat férfit, akik épp egy autóba próbáltak beszállni, azonban ahogy észrevették az egyenruhásokat befutottak egy közeli erdőbe. A járőrök igazoltatták a gépkocsi vezetőjét, majd előállították bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Mint kiderült, a 25 éves szerb férfi hat afgán állampolgárt akart Magyarországon keresztül Ausztriába csempészni. A magyar rendőrök román kollégáikkal közösen, valamint a Hajdú Speciális Kutató Egyesület kereső kutyáinak segítségével az illegális migránsok felkutatásába kezdtek.

A kutatócsoport négy férfit Romániában, míg két társukat Magyarország területén találta meg. Az illegális migránsok afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a rendőrök előállították őket, és meghallgatásukat követően átadták a román hatóságoknak a két férfit.

A nyomozók a szerb sofőrt gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított vele szemben eljárást.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük