Bűnügyi helyszíneken készült fotókból nyílt kiállítás Debrecenben

Kultúra Rendőrség

A debreceni B24 galériában nyílt fotókiállítás 2019. október 25-én Barakonyi Szabolcs képeiből.

A megnyitón Dr. Uzonyi Attila rendőr ezredes, a Debreceni Rendőrkapitányság vezetője, Bakator Krisztián rendőr alezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztály vezetője és Bezsenyi Tamás kriminológus köszöntötte a résztvevőket. A rendőrség képviselői örömmel tekintették meg a fotóművész alkotásait, amelyek a megye bűnügyi helyszínein készültek. A megnyitót a bűnügyi technikusok nyomkutató eljárásokkal tették még színesebbé, amelyek a fotókkal ellentétben a látens nyomok előhívását, rögzítését segítik.

A művész több mint három éve dolgozik együtt a megye rendőreivel. A közös munka során több ezer kattintással igyekezett megragadni a bűnügyi környezet eredeti állapotának egyszeri és megismételhetetlen pillanatát. A nyilakkal és számokkal jelölt bűnügyi környezet, valamint tárgyak együtteséről készült fotóin keresztül emberi sorsokat, drámai történeteket tekinthetnek meg a galéria látogatói.

Képei nem csupán az elkövetők sorsáról és az elkövetés körülményeiről árulkodnak, hanem képet adnak a korról, amelyben élünk, és segítségükkel társadalmi, lélektani, szociális és kulturális folyamatokra is következtethetünk.

A B24 galériában a kiállítás 2019. november 30-ig látható.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.