Nőt fogdosott a debreceni vonaton – ez lesz a büntetése

Rendőrség

A Püspökladányi Járási Ügyészség minősített személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egy Debrecen felé tartó vonaton a sértettet inzultálta és egy késsel fenyegetve a fülkében tartotta.

A vádlott 2019. április 18. napján délelőtt a Budapest – Záhony vonalon közlekedő egyik személyvonaton utazott, amelyre Karcagon felszállt a sértett és egy üres fülkében foglalt helyet.

Rövid idő elteltével oda bement a vádlott és beszélgetni kezdett a nővel, majd egyre közelebb ült hozzá és dicsérő szavakkal illette. A sértett közölte vele, hogy nem akar beszélgetni és megkérte, hogy hagyja békén, így a vádlott távozott a fülkéből.

Később azonban újra visszament, inzultálta a sértettet, majd simogatni kezdte a lábát. A nő megijedt, hirtelen felállt és el akart menni. Ekkor a vádlott elővett egy 8,5 cm pengehosszúságú rugós kést, melyet a nő felé tartott és közölte, hogy nem mehet sehova.

Amíg a személyvonat néhány percig a kabai vasútállomáson állt, a férfi a sértettet késsel fenyegetve visszatartotta a fülkében. A nő eközben hangosan segítségért kiabált, így a vádlott megijedt és elhagyta a fülkét.

A rendőrök a vádlottat rövid időn belül Debrecenben elfogták.

A Püspökladányi Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő vádlott ellen aljas indokból, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette, valamint emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon. Vádiratában börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását, továbbá az eszközül használt bicska elkobzását indítványozta. Az ügyészség a vádiratban a büntetés konkrét mértékére is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a bíróság előkészítő ülésén tettét beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.