Több rendőrt vezényelnek ki az iskolákhoz

Rendőrség

A balesetek elkerülése érdekében a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság fokozott figyelmet fordít szeptember hónapban az iskolák környezetében lévő közutak közlekedési rendjére.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság munkatársai a napi oktatás kezdetének és befejezésének időszakában szeptember 1-től azoknak az általános iskoláknak a közelében, ahol közlekedésbiztonsági szempontból indokolt, fokozott rendőri jelenléttel kívánják megelőzni a közlekedési baleseteket. Az egyenruhások kiemelt figyelmet fordítanak az oktatási intézmények közvetlen környezetében érvényben lévő megengedett legnagyobb sebesség betartására, a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer használatának ellenőrzésére. Az oktatási intézményeknél szolgálatot teljesítő rendőrök ügyelnek a közlekedés rendjére, felhívják a szülők figyelmét a szabályos közlekedésre, valamint segítik a gyalogos-átkelőhelyeknél a biztonságos áthaladást.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság hagyományosnak mondható kapcsolatot alakított ki a régió iskoláival, melynek során a 2019/2020. tanévben is folytatják az úgynevezett „iskola rendőre programot”.

Az iskola kezdése kapcsán Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a következőkre hívja fel a figyelmet:

A szülők, akik gyermekeiket személygépkocsival viszik az iskolába, minden esetben a kijelölt várakozó- illetve megállóhelyeken álljanak meg!

A gépkocsiból a gyermekek a jobb oldali ajtókon szálljanak ki!

Használják a biztonsági öveket, szükség szerint a biztonsági gyermekülést!

Kerékpáros közlekedés esetén kerülni kell a forgalmas, balesetveszélyes útvonalakat!

A kerékpárokat az előírásnak megfelelően fel kell szerelni világítóberendezéssel, fényvisszaverő “prizmákkal”!

Az úttesten történő gyalogos áthaladást mindig körültekintően, gyalogátkelőhelyen, illetve ennek hiányában a legrövidebb útvonalon, útkereszteződéstől kellő távolságra hajtsák végre!

Gyalogos közlekedés esetén fontos, hogy a gyermekkel közösen haladva mindig a szülő menjen az úttest felőli oldalon.