Idős nő nyakából tépték ki a láncot Hajdúböszörményben

Rendőrség

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2019. május 17-én 10 óra 30 perc körül arról, hogy egy hajdúböszörményi utcában egy idős nő nyakláncát ismeretlen férfi kitépte, majd társával együtt elszaladt a helyszínről. A rendőrök adatgyűjtést végeztek, amely eredményeként rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőket.

Az egyenruhások a helyi férfit és a lajosmizsei nőt még aznap délután elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol mindketten beismerő vallomást tettek.

A rendőrök a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 23 éves férfit és a 18 éves nőt őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet a férfi esetében a Debreceni Járásbíróság 2019. május 20-án elrendelt.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást G. Viktorral és G. Bettinával szemben.

A nyomozó hatóság az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.