Sorra verte át az üzleteket a debreceni csaló, államtitkárnak sem kellett hazudnia magát

Rendőrség

Úgy tűnik, Debrecen a trükkös csalók keltetőhelye lett az utóbbi időben.Nemrég írtuk meg, hogy egy férfi Debrecenben államtitkárnak adta ki magát, a boltosok pedig simán odaadtak neki több, nagy értékű műszaki cikket.

A rendőrség most újabb debreceni csalót leplezett le, ez a férfi a Balaton környékén húzta le sorra az üzleteket.

A Fonyódi Rendőrkapitányság eljárást indított többrendbeli csalás és hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt N. Károllyal szemben.

A nyomozás adatai szerint a 38 éves férfi 2019. július 15-e és 19-e között

több balatonlellei üzletet is felkeresett, magát tűzoltókészülék-hitelesítőnek kiadva. A csaló szakértelmet imitálva, a porral oltókat alaposan áttörölgette, a gondos műveletért pedig több tízezer forintot kért el, melynek átvételét hamis számlával igazolta.

A fonyódi rendőrök N. Károlyt 2019. július 22-én Balatonlellén fogták el, majd előállították a Fonyódi Rendőrkapitányságra. A nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Az eljárás során felmerült, hogy a gyanúsított az ország különböző pontjain is követett el hasonló bűncselekményeket, így a Fonyódi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya várja mindazon személyek jelentkezését, akiket az elmúlt időszakban hasonló módon megkárosítottak.